faalangst op school
Lichaamstaal

coaching coaching

coaching augustin

 

 

Naar aanleiding van mijn opleidingen om leerlingen met faalangst in de auto en mensen met rijangst (met en zonder rijbewijs) te helpen om over hun angsten heen te komen ben ik mij nog verder gaan specialiseren om niet alleen mensen met (faal)angst in de auto te gaan helpen maar ook mensen met faalangst op andere gebieden zoals:

  • Faalangst voor proefwerken en examens op school
  • Angst voor openbare ruimten, zoals bijvoorbeeld het schoolplein of de aula
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Een druk en vol hoofd
  • Enkelvoudige angsten, zoals angst voor de tandarts, autorijden, dieren, vliegen, enz.
  • Onverwerkte emoties
  • Enz.

Om deze mensen te helpen maak ik gebruik van technieken uit NLP en de MatriXmethode.

 

Wat is MatriXcoaching?

Iedereen maakt van alles mee in zijn leven, positief en negatief. Deze ervaringen sla je op met al je zintuigen: in beelden en in geluiden. Bovendien heb je daar een gevoel bij en gedachten.

Soms hebben die negatieve ervaringen uit het verleden NU nog invloed. Of je bent bang voor iets in de toekomst wat Nu effect op je heeft. Deze ervaringen en angsten maken dat je gedrag vertoont dat je in de problemen brengt, of ze leiden tot mentale of lichamelijke klachten.

Met de MatriXmethode pak je de effecten aan van die negatieve ervaringen, zonder dat je eindeloos op zoek hoeft te gaan naar de oorzaak van de problemen die je nu ervaart.

Aan de hand van de vragen van de coach verander je één of meer effecten van die ervaringen en de ervaringen of angsten verliezen hun lading. En het mooie is: je hoeft niet eens te vertellen wat het probleem is dat je ervaart. Je ontdekt zelf wat voor jou werkt.

matrixcoach

 

 

 

 

 

 

 

(Bron: matrixmethodeinstituut.nl)

Certificaat2017
Certificaat2017

 

Wat is NLP?

NLP is een model voor doelgerichte verandering, waarin de innerlijke beleving en het overdraagbaar maken van bijzondere menselijke vermogens centraal staan.

De toepassingen van NLP zijn enorm en wordt gebruikt in het bedrijfsleven, coaching, begeleiding, onderwijs, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, psychotherapie en sport – in feite overal waar mensen iets willen realiseren vanuit hun eigen kracht. Of het nu gaat om minder stress ervaren, een bedreigende burn-out het hoofd bieden of juist om meer zelfvertrouwen krijgen, NLP ondersteunt in dit proces.

NLP is gebaseerd op een aantal vooronderstellingen. Deze vooronderstellingen, of overtuigingen, vormen de basis van NLP en alle NLP technieken.

Enkele vooronderstellingen binnen NLP zijn:

– Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar.
– Er is geen falen, alleen feedback.
– Mensen hebben alle noodzakelijke hulpbronnen om hun doel te bereiken.
– Er is altijd een andere keuze.
– Je bent de baas over je gedachten en daarmee over je resultaten.
– Elk gedrag heeft een positieve intentie.
– Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan, zul je altijd krijgen wat je altijd hebt gehad.

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op.