Rijinstructeur+ opleiding / NLP

Door mijn passie om mensen met rijangst, faalangst of een laag zelfbeeld te coachen en begeleiden ben ik als eerste rijschool in Limburg de opleiding Rijinstructeur+ gaan volgen. Deze NLP Practitionersopleiding met als specialisatie verkeersangst, is door de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren) geaccrediteerd. Dat betekent dat rijinstructeurs die de opleiding Rijinstructeur+ voltooien, een door BOVAG erkend R+ certificaat ontvangen én zich NLP Practitioner mogen noemen.
Hierna ben ik mij verder gaan verdiepen en heb ik de opleiding NLP masterpractitioner en de opleiding Ericksoniaanse Hypnotherapie gevolgd. Op dit moment volg ik de opleiding Klinische psychologie.

Deze opleidingen zijn erop gericht om mensen (met of zonder rijbewijs) met fobische rijangst of faalangst te begeleiden.

“Stel dat iemand niet meer durft op de autosnelweg te rijden. Dan kun je zo iemand in de lesauto meenemen en alle technische vaardigheden die hierbij nodig zijn opnieuw aanleren. Maar zodra hij dan weer alleen in de auto zit, is de kans groot dat de rijangst weer op gaat treden. Want de echte oorzaak is niet aangepakt”.

“Dergelijke bestuurders zijn bijvoorbeeld bang een paniekaanval te krijgen op de snelweg. Dus zijn ze dergelijke situaties gaan mijden. Natuurlijk kan het aanleren van rijvaardigheden mensen helpen in hun zelfvertrouwen. Maar belangrijk is om eerst de angst voor de angst uit te doven. Ik ga aan slag met bepaalde overtuigingen die mensen hebben, waardoor de angst wordt veroorzaakt.”

Kijk voor meer informatie op de website www.rijangst-limburg.nl.

 

rijinstructeur plus