Hoe fijn zou het zijn om zonder faalangst examen te kunnen doen?


Faalangst kan zich op verschillende manieren uiten:


– Tijdens de rijlessen; je bent bang om verkeerde beslissingen te maken in het verkeer waardoor je de beslissing meestal niet neemt of te laat neemt.

– Tijdens het rij-examen; deze mensen durven wel de juiste beslissingen te nemen in het verkeer, maar raken geblokkeerd op het moment van het rijexamen.

– In het dagelijkse leven; faalangst bij schoolexamens,  bij “de beurt” krijgen op school, gebrek aan zelfvertrouwen, enz.

Ook het lichaam zal op deze psychische spanning gaan reageren. Mogelijke symptomen zijn hartkloppingen, zweten, trillen, hyperventilatie, slapeloosheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn.

Aanpak:


Om mensen met faalangst te kunnen helpen heb ik de NLP practitioneropleiding met als specialisatie verkeersangst gevolgd. Hierna ben ik mij nog verder gaan verdiepen en heb ik de NLP masterpractitioneropleiding gevolgd. Een zeer effectieve manier om faalangst aan te pakken is de MatriXmethode. Met de MatriXmethode pak je de effecten aan van die negatieve ervaringen, zonder dat je eindeloos op zoek hoeft te gaan naar de oorzaak van de problemen die je nu ervaart. Sinds april 2016 ben ik gecertificeerd MatriXcoach.

Deze opleidingen gaan veel verder dan een standaard opleiding faalangstinstructeur van een paar dagen. 


Om deze angst aan te pakken is het belangrijk om om zelfvertrouwen te krijgen, zowel tijdens het autorijden als daarbuiten. Dit begint natuurlijk met het krijgen van positieve feedback, hierna kan ik therapeutische interventies inzetten om je een zelfverzekerd gevoel te geven waardoor de (belemmerende) overtuigingen die je eerst had gaan veranderen.

Door dus samen aan je faalangst te werken, met de daarbij behorende therapeutische oefeningen en matriXcoaching, brengen we de spanning naar beneden. Hierdoor wordt de gedachte dat de situatie “angstig” of “bedreigend” is omgebogen naar een positieve gedachte. Uiteindelijk zal dit leiden tot afname van de spanning en ontspannen rijgedrag.

De faalangstbegeleiding kunnen we inpassen in de rijlessen tegen hetzelfde tarief.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

faalangst rijles
rijles meerssen